Vad finns att göra i Göteborg?

I Göteborg finns det mycket att göra, och framförallt finns det något för alla. Du förflyttar dig enklast via kollektivtrafiken, även om avstånden inte är speciellt långa. Om du vill se staden från buss rekommenderar vi på Infogöteborg Hop on – Hop off bussarna, där du kan köpa en 24-timmarsbiljett. Då får du möjlighet att upptäcka staden i din egen takt.

Läs Mer

Museum och sevärdheter

För dig som är kulturintresserad finns det mycket att upptäcka i Göteborg. Infogöteborg vill särskilt tipsa dig om Göteborgs konstmuseum där du bland annat hittar verk som skapats av Picasso och Monet.

Vi vill även tipsa om Göteborgs naturhistoriska museum, där du kan se vilda djur från hela världen. Det finns också gott om andra museum, allt från sjöfartsmuseum till idrottsmuseum.

På Korsvägen, intill Liseberg hittar du det populära vetenskapsmuséet Universeum. Här kan du hitta aktiviteter för hela familjen.

Du kan bland annat få känna på hur det är att vara i en regnskog – fast inomhus, eller se enorma akvarium, som alla tillsammans rymmer över tre miljoner liter vatten.

Göteborg är även fullt av sevärdheter och du kan exempelvis besöka ett av världens största träskepp, Ostindiefararen Götheborg.

Att göra i Göteborg på sommaren

Om du är intresserad av naturen finns det flera mysiga parker. Du kan välja mellan att besöka bland annat den Botaniska trädgården, Slottsskogen, eller varför inte ta en tur till Trädgårdsföreningen som ligger mitt i Göteborg. Om du är i Göteborg under sommaren får du självklart inte glömma att besöka Liseberg, som är mycket mer än bara ett nöjesfält. Det finns massvis av aktiviteter även för den som inte tycker om att åka karuseller. Under sommartid hålls bland annat konserter, shower av olika slag och tv-inspelningar. Det finns även flera mysiga restauranger, caféer och fartfyllda spelhus för den tävlingsinriktade.

Sightseeing – Båt och buss i Göteborg

Under sommaren måste du uppleva Göteborgs skärgård. Du kan upptäcka skärgården på flera olika sätt. Nedan listar vi på Infogöteborg våra bästa skärgårdstips!

Paddan

Med utgångspunkt mitt i centrum kan du uppleva Göteborg från ett nytt perspektiv. På denna guidade båttur får du möjlighet att se Göteborg från vattnet. Under färdens gång får du lära dig mer om Göteborgs historia, och du får bland annat se den gamla vallgraven och färdas längs med de äldre kanalerna från 1600-talet.

Paddan åker även in i Göteborgs hamn och du får möjlighet att uppleva hamnen med allt dess innehåll på nära håll. Där får du bland annat möta fiskhamnen, klassiska skeppsvarv, fartygsmuseum och beskåda både äldre och nyare bostäder.

Bokning

Vissa bokningar kan göras online, men annars finns det biljettkiosker vid Kungsportsplatsen. Där hittar du även båtarnas avgångstider, men under högsäsong avgår de oftast 2-3 gånger i timmen.

Hop on – Hop off med buss

Glid runt i Göteborg med buss, och få en glimt av stadens alla sevärdheter. Det bästa med hop on – hop off är att du kan hoppa av och på så mycket du vill. Du köper en 24-timmars biljett och får en guidad rundtur.

Bussen stannar vid flera av stadens guldkorn, som t.ex.

  • Liseberg
  • Avenyn
  • Stora teatern
  • Drottningtorget
  • Feskekörka

Hop On – Hop Off med båt

Upplev Göteborg med en guidad båttur, där du kan hoppa av och på hur mycket du vill under dagen. Du får se plaster som Feskekörka, Lilla bommen, Lejontrappan, Kungsportsplatsen och Eriksberg. Båten stannar vid dessa platser och du har möjlighet att kliva av. När du har sett tillräckligt av platsen är det bara att hoppa på nästa båt.

Stora Skärgårdsturen - Upplev Göteborgs norra skärgård

Under en guidad båttur på två timmar får du möjlighet att uppleva de norra delarna av Göteborgs vackra skärgård. Med denna båttur får du chans att se den delen av Göteborgs skärgård som kan vara lite svårare att komma åt. Här får du betrakta vackra öar och klippor, som omges av grön natur. Vi åker från Göteborgs gedigna hamn förbi Hjulvik och genom Kalvsundet. Framme vid Källö-Knippla har vi Marstrand i synfältet.

Lilla Skärgårdsturen – Upplev Göteborgs södra skärgård

Häng med på en guidad båttur och upplev Göteborgs fantastiska skärgård på nära håll. På resan färdas du genom hamnen och får beskåda de vackra öarna i de södra delarna av Göteborgs skärgård. Det finns möjlighet att boka lunch i förväg, eller köpa lättare fika ombord. Var det ingen av dessa aktiviteter som föll dig i smaken? Då kan vi på Info Göteborg rekommendera Bestevent.se, där du hittar fler aktiviteter som bumperball eller archery tag i Göteborg.